BIO

Personal Profile

Mă numesc Alexandra Zagan și în cei 16 ani de experiență ca arhitect, am ajuns la convingerea că designul urmează întodeauna funcționalității, iar o amenajare bună începe întodeauna cu o ordonare riguroasă a spațiului.

 

Pasiunea pentru locuire și modul în care aceasta se transformă urmând evoluția societății dar și nevoile umane m-au determinat să pun bazele unui concept de organizare planimetrică pentru situațiile în care suprafața de locuit devine din ce în ce mai puțin accesibilă iar cerințele noastre din ce în ce mai mari.

Acest concept stă la baza platformei LAYOUT,  platformă dedicată promovarii de apartamente în marile ansambluri rezidențiale din România, prin prezentarea unei variante planimetrice a apartamentelor existente, cu scopul de a ilustra potențialul maxim al apartamentului respectiv.

Formare
profesionala
si educationala

2015-2017

Arhitect partener

Republic of Architects

2008-2016

Master of collective Hounsing, Madrid, 2007

2011-2014

Facultatea de Arhitectura - UAUIM Bucuresti, 2004

Interacțiunea directă cu clienții privați dar și cu dezvoltatorii m-au făcut să înțeleg care sunt nevoile principale ale acestora și cum pot fi ele conciliate și care sunt punctele de negociere.

Am avut ocazia de a înțelege complexitatea fenomenului locuirii în cadrul atelierelor internaționale, susținute de unii dintre cei mai importanți arhitecți din Europa.

Am absolvit in 2004. În timpul facultății am beneficiat de o Bursa Erasamus în Barcelona, unde am avut contact pentru prima dată cu un nou mod de a aborda locuirea colectiva.