Amenajarea “Cuib”, solutii creative de amenajare ale biroului Baska

Amenajarea unui apartament este un proces cu multe provocări, însă calitatea rezultatului constă de multe ori în modul de rezolvare și integrare a unor aspecte tehnice care pot interfera brutal cu imaginea perfecta a randării. Ma refer la acele elemente mici, dar cu efecte dezastruos de mari: clasicele țevi de gaz, stâlpi și grinzi proeminente, aparate de aer condiționat sau radiatoare, care sunt și motivul principal pentru care se apelează frecvent la mobilierul pe comanda.


Mobilier din magazine, dar cu un "twist" de creativitate


Dar ce se întâmplă atunci când nu este nici timp și nici buget pentru astfel de soluții de mascare sau cosmetizare? Dincolo de atitudinea “asta este” am întâlnit abordarea creativa și plina de curaj a biroului Baska în amenajarea apartamentului “Cuib”, care deși a lucrat cu mijloace puține și în timp record, a reușit sa creeze o atmosfera optimistă, acordând multă atenție unor mici detalii care cu siguranță fac diferența.

Biblioteca Billy si structura apartamentului


Arhitecții au folosit clasica biblioteca Billy de la Ikea într-un mod neașteptat încadrând elementele structurale ale apartamentului, stâlpii din colțurile camerei, iar amplasarea pe întreg peretele la o distanță convenabilă față de grindă, dă senzația unui mobilier special realizat pentru living. Așa cum a subliniat și echipa de designeri, cărțile din bibliotecă sunt cele mai de valoare obiecte decorative care, atunci când exista în bagajul proprietarului, cu siguranța merita sa fie puse în valoare, într-un loc vizibil și ușor accesibil.

Oglinda în dormitor, dar important este unde


În dormitor, deși nu există elemente de mobilier pe comandă, trebuie subliniat efectul remarcabil pe care îl are folosirea ușii placate cu oglindă, nu în mijlocul dulapului (clasica simetrie) ci în lateral, lângă perete, favorizând o distribuire uniforma a luminii și creând iluzia unui spațiu mai amplu prin reflectarea corpurilor de iluminat și a tapiseriei patului.

Multa culoare, cu curaj, pe canapea


Cromatica amenajării accentuează dimensiunea elementelor principale de mobilier, canapeaua de culoare albastru navy blue, este complementată de pernele roz-lila, la fel și patul tapisat cu o țesătură gri intens, iar în bucătărie, culoarea este în mod surprinzător oferită de draperiile verde închis.

Acestea sunt câteva motive pentru care Baska își respectă crezul exprimat pe site și dovedește multă creativitate și optimism în a aborda provocările spațiilor și cerințele clienților asumându-și cu multă seriozitate și înțelegere constrângerile de timpi de execuție sau de buget.


Birou de arhitectura: Baska Architecture

Echipa: arh. Vlad Basca, Elena Basca

124 afișări0 comentarii