Amenajare moderna cu accente clasice reinterpretate

Poate una dintre cele mai frecvente cereri pe care o primește un designer pentru amenajarea unei case este sa fie un interior "cald". De cele mai multe ori, termenul este folosit în antiteză cu stilul minimalist sau industrial, indicând preferința puternică spre interioarele clasice, percepute ca fiind mai confortabile, mai primitoare.Stil clasic într-un apartament standard?


Am ales sa exemplificăm aceasta tema de design prin prezentarea unui apartament amenajat de arh. Mihaela Paris.


În primul rând trebuie menționat ca apartamentul are dimensiuni generoase, o suprafața totala de 104mp și este situat într-un ansamblu rezidențial în care deja foarte multe finisaje erau deja montate, astfel că o parte din finisaje au fost păstrate, intervenindu-se mai ales prin mobilier si finisajele pereților.


In living sunt alăturate piese în culori contemporane, îndrăznețe cu piese de mobilier cu accent clasic ale brandu-lui Blanc d'Ivoire - scaunele din jurul mesei, fotoliul din living. Acestea sunt armonizate de culoarea pereților finisați cu tapet tip țesătura. (Elitis)


În bucătărie, avem aceeași alăturare interesanta de elemente clasice reinterpretate - faianță are un desen clasic dar într-o gama de nuanțe de albastru ultramarin.Culoarea alba a mobilierului este de obicei evitata de clienți ca fiind rece, dar senzația este atenuata de detaliile panourilor ușilor și mânerele metalice antichizate.


Așadar, dacă dispuneți de un apartament cu spatii ample, puteți găsi balansul optim dintre clasic și modern alegând cu atenție piese de mobilier clasice și detalii specifice.


Despre arhitect Mihaela Paris


Arhitect cu experiența de peste 20 de ani, Mihaela Paris a asigurat proiectarea si supervizarea execuției pentru numeroase proiecte de design, cu funcțiuni și complexități diverse . Fie ca vorbim spatii comerciale, vile ample cu buget pe măsura, apartamente in ansambluri rezidențiale, Mihaela s-a aplecat cu aceeași grija asupra detaliilor, asigurându-se ca lucrurile se vor executa conform proiect.


148 afișări0 comentarii