TOP 5 IDEI DE DESIGN INTERIOR PENTRU BUCATARIA TA: combinatii inedite de blat si contrablat

O locuință nouă vine de multe ori la pachet cu problema designului interior. De la hol, la living, dormitor și bucătărie, fiecare colț din casa ta trebuie să te inspire. Pornind de la cromatică și până la textura obiectelor de mobilier, amenajarea bucătăriei cu blat și contrablat (backsplash) realizate din același material se numără printre ultimele trenduri în materie de design interior.

Cu toții știm ce reprezintă blatul de bucătărie si ne este usor să-l alegem, dar contrablatul este cu totul altă poveste. Contrablatul, blacksplash-ul sau acea suprafață poziționată deasupra blatului, pe perete, are o utilitate pe cât de estetică, pe atât de practică. Contrablatul protejează peretele de petele de murdărie, fiind ușor de curățat. Mai mult, acesta conferă o notă originala bucătăriei tale. De aceea, ajungem să căutam printre sute de idei și materiale care să fie potrivite funcțional, dar care să ne și încânte privirea, deoarece acesta trebuie să se potrivească cu blatul bucătăriei. Din cauza ezitărilor și a incertitudinilor, alegerea contrablatului devine, de cele mai multe ori, cea mai grea decizie în procesul de amenajare a unei bucătării.

Pentru a elimina această căutare infinită, îți propunem un trend care prinde din ce în ce mai mult contur în lumea designului: atât blatul, cât și contrablatul să fie realizate din același material, bineînțeles cu grosimi diferite, adaptate cerințelor specifice fiecărei suprafețe. Pentru a rezista contra greutăților și uzurii, dimensiunile blatului ating, în general, între 3 și 5 cm grosime, pe când contrablatul se încadrează între 1,2 și 2.0cm. Ceea ce înseamnă că aceste componente nu trebuie alese la întâmplare, nu doar din prisma aspectului, ci și a tipului de material care se pretează acestui tip de design de bucătărie pentru ca nu toate materialele sunt comercializate în grosimi diferite. Blatul și contrablatul trebuie să se îmbine perfect pentru a nu permite apei sau altor obiecte să pătrundă între ele. Mai mult, acestea trebuie să fie pretabile debitării în mai multe grosimi și, evident, să reziste în mediul umed. Pentru a te ajuta să realizezi chiar tu un design interior pentru o bucătărie de care să fii mândru, iată câteva idei de combinații cu care vei da lovitura:

1. Armonie între blat si contrablat cu produse IKEA

Accesibilitatea și designul produselor de la IKEA întrece de multe ori așteptările oricărui cumpărător. Vestea și mai bună este că retailerul comercializează o gamă vastă de contrablaturi, concepute special pentru a fi identice cu blatul. Practic, nu vei fi nevoit să cauți ore în șir combinațiile potrivite, ci poți apela la un model prestabilit. Dacă ai optat pentru o bucătărie cu dimensiuni uzuale, de apartament, IKEA este magazinul pe care trebuie să îl vizitezi numaidecât. Blaturile și contrablaturile au lungime limitate la maxim 3.00, special dimensionate pentru astfel de suprafețe. Verifica produsele Sibarpp panou pentru inspirație, noua ne-a placut mult blatul laminat finisaj metalic.

ClairCousin_Brown_St__03

2. Design interior autentic cu piatra naturala

Îți dorești o bucătărie de dimensiuni medii, în culori neutre și amenajată după un stil contemporan? Dacă și tu ești adeptul simplității și al bunului gust, iată o super idee de design. Alege blatul și contrablatul din piatră naturală, comandându-le direct de pe www.piatraonline.ro. Ai avantajul furnizori specializati îți pune la dispoziție dimensiunile potrivite pentru cele două piese (3 cm grosime pentru blat, respectiv plăci de 1,2 cm grosime pentru contrablat). Așadar, nu trebuie să îți faci griji pentru eventualele nepotriviri. Cu atât mai puțin în ceea ce privește designul, pentru că ai de unde să alegi!

www.dezeen.com

3. Plăci laminate pentru un design interior sic

Chiar și plăcile laminate, cu aspect lemnos, se numără printre piesele de decor preferate ale românilor. În magazinele de profil bricolaj, precum Mathaus regăsești blaturi și plăci de contrablat care își propun să definească designul interior al casei tale prin diverse modele și culori. Dacă alegi să te adresezi unui producător profesionist de mobilier, este posibil să ai acces la o gamă largă de blaturi și contrablaturi ușor de îmbinat, marca EGGER, care nu sunt comercializate decât producătorilor de mobilier.

decoholic.org

4. KUMA – mereu acolo să te ajute cu materiale pentru design interior

Știi că a dat norocul peste tine odată ce vizitezi site-ul celor de la Kuma. De ce? Pentru materialele Kuma pot fi folosite drept plintă pentru lavoare ori blaturi sau chiar pentru placarea suprafețelor dintre corpurile de bucătărie. Mai mult, poți avea o continuitate perfectă optând pentru o chiuvetă din același material Kuma. Toate materialele Kuma sunt materiale compozite și se obțin prin turnarea în forme sau matrițe a unui amestec de polimeri și agregate naturale din piatră (marmura, granit, quartz), sticlă, sidef etc.si pot fi folosite pentru contrablat. Dacă iți dorești grosimi mai mici pentru backspalsh de 1.2-1.5 cm, poți opta pentru gama Rector – solid surface pe care o poți vedea aici , iar pentru chiuvete recomandăm culorile închise pentru ca se întrețin mai usor.

Texturile, culorile și modelele pe care le vei găsi pe site vor urca negreșit în topul preferințelor tale. Recomandam Kuma pentru calitatea materialelor și continuitatea perfectă, indiferent de dimensiuni. Trebuie să te aștepți și la costuri mai mari, chiar și față de materialele naturale precum granitul.

5. Quartz compozit – avantajele unui aspect natural

Spre deosebire de articolele de la Kuma, cuarțul nu se poate turna în orice formă. În schimb, are multe alte avantaje care te vor face să îl alegi. Quartz compozit este mult mai rezistent ca piatra naturală, fiind ideal pentru blatul de bucătărie. Acesta conferă un aspect natural bucătăriei tale, fiind ferit de imperfecțiunile pe care le are piatra naturală în mod firesc. Pentru proprietățile sale durabile și igienice, quartz compozit a devenit repede cunoscut drept un material rezistent la șocuri, zgârieturi, dar și foarte ușor de întreținut. Reține că acest material pentru blat este termorezistent și își păstrează strălucirea timp îndelungat. Diferite modele, culori și idei de amenajare folosind quartz compozit găsești https://proweststone.ro/

behance.net / dezeen.com

Acum că ai aflat care sunt combinațiile de blat și contrablat care se potrivesc, dar și unde le găsești, nu îți rămâne decât să dai viață bucătăriei tale. Nu uita să alegi componente asemănătoare ca textură și culoare, să fii atent la intersecția dintre blat și contrablat și cel mai important: să folosești materiale de calitate!

Acasă e acolo unde te simți TU bine, așa că personalizează-ți bucătăria urmându-ți visurile!

627 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate